Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení RMU - Rekonstrukce klubu v 1. PP
Odesílatel Elena Komjaty
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.01.2023 14:16:41
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Odpověď č. 2 na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

na základě žádosti dodavatele poskytujeme v souladu s § 98 zákona o zadávání veřejných zakázek níže uvedené vysvětlení zadávací dokumentace.

Znění žádosti:

1. V zadávacím výkazu výměr se nachází položka č. 7 D+M oprava a zapravení stávajícího zdiva kleneb ve špatném stavu vč. pomocných prací, doplňků. Prosím o bližší specifikaci položky. V jakém % rozsahu opravy a zapravení má uchazeč v nabídce kalkulovat.
2. V zadávacím výkazu výměr se nachází položka č. 8 D+M oprava a zapravení stávajícího zdiva stěn ve špatném stavu vč. pomocných prací, doplňků. Prosím o bližší specifikaci položky. V jakém % rozsahu opravy a zapravení má uchazeč v nabídce kalkulovat.
3. V zadávacím výkazu výměr se nachází položka č. 9 D+M oprava a zapravení stávajícího zdiva stěn ve špatném stavu vč. pomocných prací, doplňků. Prosím o bližší specifikaci položky. V jakém % rozsahu opravy a zapravení má uchazeč v nabídce kalkulovat.
4. V zadávacím výkazu výměr se opakuje položka D+M kompletní omytí a očištění venkovního přístřešku, který je v rozpočtu D.1.1_A01 Nové konstrukce a VON vedlejší a ostatní náklady. Je to v pořádku? Případně prosíme o opravu.
5. V zadávacím výkazu výměr se nachází položka č. 23 D+M Předstěna cementotřísková tl. 14 mm, svislá konstrukce – přímý závěs, vč. dilatace pomocných prací, doplňků. Prosíme o bližší specifikaci předstěny (technické požadavky na navržené cementotřískové desky). Tato předstěna má být obložena keramickým obkladem. V místnostech je značná vlhkost ve zdivu, která bude nepříznivě působit jak na navržené konstrukce, tak i na prvky interiéru. Dle SoD je požadována záruka za dílo v délce 60 měsíců. Není to problém jen cementotřískových desek, ale celého řešení prostor. PD řeší jen zbytkovou vlhkost, ale neřeší působení vody na spodní stavbu pod úrovní terénu a nelze dodržet záruční podmínky pro navržené řešení. PD neřeší vnější svislou hydroizolaci nebo vodorovnou hydroizolaci zdiva.


Vysvětlení zadavatele:
Ad 1, 2 a 3: Položky č. 7, č. 8 i č. 9 jsou popsány konkrétní plochou ve výkazu výměr, rozsah úpravy se vztahuje pro celou uvedenou plochu. Způsob výpočtu plochy je doložen u položky. Rozsah opravy je popsán na výkrese č. 05 Půdorys 1.PP - nový stav a výkrese č. 05a Půdorys 1.PP - nový stav barevné rozlišení úpravy povrchů ve skladbách konstrukcí S – S5. Výkaz výměr zůstává beze změny.

Ad 4: Ve výkazu výměr pod položkou č. 35 dílu D.1.1 jsou popsány dodávky a práce související s umytím a vyčištěním přístřešku při zahájení stavby pro zjištění konečného vzhledu vyčištěného přístřešku. V případě, že by vyčištění nebylo zcela proveditelné, zadavatel by byl nucen navrhnout nové řešení. Ve výkazu výměr pod položkou č. 2 dílu VON jsou popsány dodávky a práce související se závěrečným umytím a vyčištěním přístřešku.
Ad 5: Položka č. 23 je popsaná konkrétní plochou ve výkazu výměr, rozsah úpravy se vztahuje pro celou uvedenou plochu. Způsob výpočtu plochy je doložen u položky. Rozsah opravy je popsán na výkrese č. 05 Půdorys 1.PP - nový stav a výkrese č. 05a Půdorys 1.PP - nový stav barevné rozlišení úpravy povrchů ve skladbách konstrukcí S3.

Projektant navrhl provětrávanou předstěnu s ohledem na zvýšenou vlhkost obvodového zdiva, pro upřesnění přikládáme detail řešení na skici, která je přílohou tohoto vysvětlení ZD.
Projektová dokumentace jako celek byla vypracována autorizovanou projekční společností a řešení zvýšené vlhkosti bylo konzultováno s odbornou firmou specializující se na sanaci vlhkých staveb.
Projektová dokumentace jako celek je vypracovaná s ohledem na zvýšenou vlhkost spodní stavby včetně návrhu provozování zrekonstruovaných prostor.

S pozdravem
Elena Komjaty


Přílohy
- Skica_Predstena.pdf (163.94 KB)