Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Vzdělávací služby pro MU 2024-2025
Odesílatel Elena Komjaty
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.10.2023 11:34:21
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/219894/2023/2135000/RMU-15
ID ve SpSl 3424117
Předmět Odpověď č. 4 na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,

zadavatel obdržel dotaz účastníka v tomto znění:
Dobrý den, máme dotaz k termínům vzdělávací akce. Jak budou stanovovány termíny jednotlivých akcí (vzhledem k časovému vytížení lektorů) - bude to po vzájemné dohodě? Jak se řeší případné zrušení vzdělávacího dne? Náhradou termínu nebo je stanovené penále?
Odpověď zadavatele:
Zadavatel uvádí, že informace o termínech, zrušení, náhradě termínu jsou stanoveny v Předloze smlouvy k oběma částem veřejné zakázky, které jsou součástí zadávacích podmínek.
Citace ze smlouvy: Objednatel a Poskytovatel se zavazují předložit a schválit předběžný plán poskytování Služeb, vždy na nadcházejících 6 měsíců, nebude-li mezi Objednatelem a Poskytovatelem dohodnuto jinak, a to nejpozději do 1 měsíce od dne účinnosti Smlouvy. V Plánu poskytování Služeb se Poskytovatel zavazuje Objednateli nabídnout na každý školící den v rámci vzdělávacího Programu dle Specifikace předmětu plnění alespoň 2 termíny konání školícího dne, přičemž Objednatel výslovně upozorňuje, že není přípustné konání více jak 2 školících dnů bezprostředně po sobě. Vzdělávací služby, jednotlivé kurzy, školení či školící dny dle předmětu Smlouvy budou probíhat dle odsouhlaseného Plánu na základě výzvy k poskytování Služeb, nejdříve však od 1. 1. 2024. Objednatel je povinen písemně odeslat Výzvu kontaktní osobě Poskytovatele, nejpozději 14 dní před konáním vzdělávacího Programu (před konáním prvního školícího dne Programu). Poskytovatel se zavazuje započít s poskytováním Služeb dle Výzvy v souladu s termínem Plánu, nebude-li mezi Objednatelem a Poskytovatelem dohodnuto jinak.
V případě zrušení sjednaného termínu školícího dne Poskytovatelem v době kratší než 7 dnů před sjednaným termínem, je Poskytovatel povinen zaplatit Objednateli smluvní pokutu ve výši 5.000 Kč za každý jednotlivý případ. Toto ustanovení se neuplatní v případě, kdy ke zrušení sjednaného termínu Programu, resp. Každého školícího dne dojde z objektivních důvodů, které nemohl Poskytovatel ovlivnit (zejména náhlé onemocnění lektora aj.).

S pozdravem
Elena Komjaty