Received message - explanation, completion, changes of procurement documents

Procurement procedure Komunikační kampaň 2024-2026 - nákup mediálního prostoru
Sender Lucie Pavelková
Sender organization Masarykova univerzita [CRN: 00216224]
Recipient All (including public)
Date 24.01.2024 14:11:10
Reference number in the filing service MU-ZAK/239771/2023/2155581/RMU-13
Identifier in filing service 3594637
Subject Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3

Dobrý den,

dne 23. 1. 2024 Zadavatel obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v následujícím znění:

Dotaz č. 1:
V popisu předmětu plnění zmiňujete kampaňové formáty a sociální sítě, nicméně nikde jsme tam nenarazili na Tiktok, můžu se zeptat, jaká je univerzitní politika ohledně této sítě? Může to být kontroverzní téma, proto se ptám, zda můžeme Tiktok do mediálního plánu zahrnout, nebo je to dejme tomu rektorátem zakázáno.

Odpověď zadavatele:
TikTok se do komunikace nezahrnovat nebude, jelikož vedení Masarykovy univerzity používat tuto platformu zakázalo v dubnu 2023, viz tisková zpráva https://www.muni.cz/pro-media/tiskove-zpravy/masarykova-univerzita-opousti-tiktok. Při tvorbě nabídky bude Dodavatel vycházet z Přílohy č. 1 – část B, kde jsou vyjmenovány platformy, které Zadavatel používá.

Dotaz č. 2:
Ohledně PPC – zmiňujete, že budeme mít k dispozici PPC bannery, můžu se zeptat, zda budou statické, nebo HTML5? (pro vysvětlení - HTML5 bannery umožňují grafiku „rozhýbat“, je pak poutavější, proto se ptám)

Odpověď zadavatele:
V tuto chvíli Zadavatel nedokáže takto konkrétně specifikovat. Dodavatel při tvorbě nabídky musí pracovat se zadáním uvedeným v zadávací dokumentaci. Předmětem hodnocení není skutečnost, jaké bannery se v rámci kampaně použijí.

Dotaz č. 3:
Zároveň mám dotaz, ve specifikaci nejsou nikde uvedené klasické textové vyhledávací kampaně zacílené na klíčová slova. Počítá se s nimi v rámci veřejné zakázky? V případě, že ano, bude do plánu potřeba nacenit analýzu klíčových slov a vytvoření vyhledávacích kampaní, pokud už nějaké nemáte z minulosti, pokud ano, pak revize a optimalizace. Můžete mi tedy dát vědět, jaký je s vyhledávacími kampaněmi plán? V popisu formátů zároveň nejsou uvedeny textové reklamy, které by měly odpovídat celkové kreativě pro ostatní formáty kampaní a někdo je tedy bude muset vytvořit. Neberte mě špatně, jen bychom neradi prohráli výběrové řízení proto, že naceníme něco, s čím se v kampaních už předem nepočítá.

Odpověď zadavatele:
Základní požadavky jsou uvedeny v zadávací dokumentaci v Příloze č.1, tzn. jedna z částí předmětu plnění je – „nákup médií (kreditů) na platformách Google Ads, Sklik, sociálních sítích (Facebook, Instagram, YouTube), případně dalších dle návrhu“. Návrh mediaplánu je součástí hodnocení, a tedy i výběr relevantních komunikačních nástrojů. Je tedy na uvážení Dodavatele, které nástroje do plánu zařadí. Požadavek Zadavatele je, aby výběr těchto nástrojů adekvátně splnil účel veřejné zakázky.


Dotaz č. 4
Ještě mám otázku - opce ve výši 240 000CZK - můžeme to chápat tak, že tohle je budget navíc, jehož využití je spíše „pro případ“? Jinými slovy, že zakázka je tedy na částku 1 320 000 CZK s možností navýšení reklamního spendu o 240 000 CZK?

Odpověď zadavatele:
Ano. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky bez vyhrazeného plnění je 1.320.000,- Kč bez DPH. Podmínky pro využití opce jsou uvedeny v ustanovení 2.5 zadávací dokumentace.

Přeji pěkný den,
Lucie Pavelková