Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dokumentační přístroj pro nukleové kyseliny a proteiny
Odesílatel Lucie Pavelková
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.03.2024 10:16:31
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/3810/2024/2248376/RMU-8
ID ve SpSl 3748931
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1

Dobrý den,

zadavatel dne 7. 3. 2024 obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v následujícím znění:

Dotaz č. 1:
V minimálních technických parametrech je mj. požadováno „UV světlo s vlnovou délkou 302 nm, výsuvný transluminátor“. Vlnové délky v rozmezí 300 – 315 nm jsou pro UV transiluminátory typické a jakákoliv vlnová délka v této oblasti poskytuje zcela srovnatelné možnosti detekce. Námi nabízený systém obsahuje moderní UV transiluminátor s vlnovou délkou 312 nm a s filtrem/sklem, pohlcujícím téměř 100 % viditelného světla. To přináší uživateli výrazně vyšší citlivost a možnost detekovat i velmi slabé bandy. Je pro účely výběrového řízení přípustné nabídnout sytém s transiluminátorem s vlnovou délkou 312 nm?

Odpověď zadavatele:
Z důvodu zachování kontinuity dlouhodobě probíhajícího výzkumu není možné nabídnout zařízení s jinou vlnovou délkou než je požadovaná vlnová délka uvedená v technické specifikaci.

Dotaz č. 2:
V minimálních technických parametrech je dále mj. požadováno „váha max. 40 kg“. Hmotnost kamery, osvětlení, filtrů, objektivu a transiluminátoru je u všech systémů na trhu srovnatelná, hmotnostní rozdíly jsou zejména v provedení temné komory. Lehčí systémy mají komoru plastovou, kvalitnější systémy mají komoru robustní ocelovou, která je lepší z hlediska odolnosti a těsnosti. Těsnost komory je naprosto klíčová - komora musí být zcela zatemňující a nesmí dojít k její deformaci dlouhodobým používáním nebo např. vlivem budoucího přestěhování v rámci pracoviště. Námi nabízený systém má velmi robustní kvalitní ocelovou komoru opatřenou odolným antikorozívním nátěřem, celková hmotnost systému se tak pohybuje kolem 65 kg. Součástí kompletní dodávky je samozřejmě nastěhování a umístění na uživatelem zvolený stůl. Z hlediska nosnosti laboratorního stolu by o něco vyšší hmotnost cca 65 kg neměla být žádný problém, laboratorní stůl má nosnost obvykle násobně vyšší. Je pro účely výběrového řízení přípustné nabídnout systém s robustní ocelovou komorou a celkovou hmotností cca 65 kg?

Odpověď zadavatele:
Hmotnost zařízení uvedená v technické specifikaci je požadována z důvodu nosnosti laboratorních stolů. Není možné nabídnout zařízení s vyšší hmotností než je hmotnost uvedená v technické specifikaci.

Zadavatel trvá na technické specifikaci uvedené v zadávacích podmínkách.

Přeji pěkný den,
Lucie Pavelková