Received message - explanation, completion, changes of procurement documents

Procurement procedure Dodávka vybavení pro HTP krystalizační laboratoř biomolekul pro CEITEC MU
Sender Pavel Vacek
Sender organization Masarykova univerzita [CRN: 00216224]
Recipient All (including public)
Date 28.07.2014 10:53:13
Reference number in the filing service unassigned/unknown
Identifier in filing service unassigned/unknown
Subject Dodatečné informace č. 1

Dobrý den,

jako zadavatel veřejné zakázky s názvem "Dodávka vybavení pro HTP krystalizační laboratoř biomolekul pro CEITEC MU" zasíláme tímto dodavatelům veřejné zakázky v souladu s ustanovením § 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, dodatečné informace č. 1 k zadávacím podmínkám.

Dotaz uchazeče zní:
Vážená paní, vážený pane,

zasíláme Vám tímto následující dotaz k zadávací dokumentaci veřejné zakázky na "Dodávku vybavení pro HTP krystalizační laboratoř biomolekul pro CEITEC MU". V odstavci 11.2 návrhu kupní smlouvy je uveden následující požadavek:
Prodávající se zavazuje, že hodinová sazba za návštěvu servisního technika odstraňujícího závadu zařízení v rámci pozáručního servisu nepřekročí částku 1 500,- Kč bez DPH za hodinu upravenou v závislosti na meziroční změnu míry inflace dle údajů Českého statistického ústavu. Jiné náklady za poskytování pozáručního servisu (doprava, ubytování, stravné atp.) nebudou účtovány; to se netýká ceny náhradních dílů.
Tento závazek je platný po dobu 5 let od skončení záruční doby, t.j. skončí cca 7 let od dodání zařízení. S ohledem na charakter zařízení a standardní způsob provádění servisu považujeme uvedenou hodinovou sazbu za nepřiměřeně nízkou. Zařízení bude svého druhu unikátní na území ČR a k jeho servisu bude obvykle nutný příjezd zahraničního servisního technika. Snahou výrobců je maximálně zkrátit čas servisního technika na místě instalace a opravy se většinou provádí formou výměny blokových dílů nebo opravou v místě výroby. V této situaci tvoří většinu nákladů právě doprava, ubytování a stravné, které však nejsou kupujícím hrazeny. Jako přiměřenou hodinovou sazbu proto považujeme 2500,- Kč/hodinu bez DPH. Tato částka je tomto odvětví běžná a byla uvedena i u jiných dřívějších zakázek zadávaných Masarykovou univerzitou v rámci projektu CEITEC.
Otázka: Je možné v bodě 11.2 návrhu kupní smlouvy zvýšit hodinovou sazbu za pozáruční servis z 1500,- Kč/hodinu bez DPH na 2500,- Kč/hodinu bez DPH?

Odpověď zadavatele:
Ano, zadavatel tímto souhlasí s odůvodněným požadavkem dodavatele (dle viz. výše) a těmito dodatečnými informacemi č. 1 zvyšuje hodinovou sazbu za pozáruční servis z 1500,- Kč/hodinu bez DPH na 2500,- Kč/hodinu bez DPH.
Nové platné znění přílohy č. 2 zadávací dokumentace - Obchodní podmínky (předloha smlouvy), je přílohou těchto dodatečných informací č. 1.

S pozdravem

JUDr. Pavel Vacek
právník CEITEC MU


Attachments
- Priloha_č_2_Obchodni_podminky_KL_opr.docx (91.35 KB)