Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rekonstrukce bloku A2 – dodavatel stavby
Odesílatel Martin Ondroušek
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.10.2019 12:20:12
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/178815/2019/1013146/RMU-24
ID ve SpSl 1305509
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Na základě žádosti dodavatele poskytujeme v souladu s § 98 zákona o zadávání veřejných zakázek níže uvedené vysvětlení zadávací dokumentace.

Znění žádosti:
Dobrý den, prosíme o vysvětlení VZ. V projektové dokumentaci je výrobek Z/07 nazvaný Systém pro odvod kouře (požární klapka). Pro systémy odvodu kouře a tepla je nutný projekt SOZ/OTK od požárního projektanta s oprávněním na tyto systémy a jeho schválení od příslušného pracoviště HZS. Prosíme o doplnění tohoto schváleného projektu, případně o upřesnění o jaký systém větrání se jedná.

Vysvětlení zadavatele:
Součástí projektové dokumentace je i část D.1.3 Požárně bezpečností řešení, zde se popisuje v textové i výkresové části způsob odvětrání schodišťových prostorů. Požadovaný a cílový způsob odvětrání schodišťových prostorů je zabezpečen i v současné době, tedy před rekonstrukcí – tedy okenní výplně pro větrání v každém podlaží budou bez úprav a požadovaná plocha pro větrání nejvyššího podlaží je také bez úprav. Změna je v novém výrobku požární klapky, přičemž jeho velikost a způsob jejího automatického otevírání je zachován. Požární klapka nově splňuje požadavek zvýšeného tepelného odporu, automatické otevírání klapky je řešeno za použití současných prvků a její ovládání je rozšířeno na možnost ručního spuštění. Každopádně způsob odvětrání nejvyššího podlaží je zachováno. K projektové dokumentaci části D.1.3 Požárně bezpečností řešení bylo vydáno souhlasné stanovisko HZS, které je součástí zadávací dokumentace.
Identické požární klapky byly již vyměněny na jiných blocích kolejního areálu a tam i závěrečná kontrolní prohlídka HZS byla bez připomínek.

S pozdravem
Martin Ondroušek
Odbor veřejných zakázek
Masarykova univerzita