Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rekonstrukce bloku A2 – dodavatel stavby
Odesílatel Martin Ondroušek
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.11.2019 09:53:56
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/178815/2019/1013146/RMU-35
ID ve SpSl 1317860
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Na základě žádosti dodavatele poskytujeme v souladu s § 98 zákona o zadávání veřejných zakázek níže uvedené vysvětlení zadávací dokumentace.

Znění žádosti:
Dobrý den,
prosím o kontrolu a vyjádření k části plastová okna dle výpisu prvků Plastová okna, č. výkresu 30, pozice P/X.
• Rámy: Je nutno dodržet stavební hloubku rámu 76 mm, křídla 82mm a Uf =1,2? . Není uvedeno celkové Ud, které bývá 1,2 a které lze běžně splnit ?
• Rámy: Je nutno dodržet výšku křídla 104mm a pohledovou výšku 144mm? Domníváme se,že takový dveřní profil, který to splňuje, se na našem trhu nevyskytuje
• Rámy – „rámy s trojitým těsněním, středová přepážka pevná“ – jedná se zde o popis ke vchodovým dveřím, které mají po stranách fixní díly. Neznáme výrobce, který má středové těsnění pro vchodové dveře. I kdyby byl, není tento požadavek pro vstupní dveře přehnaný?
• Rámy: „Odvod vody z prostoru bez frézování drážky a krytky do čelní(pohledové) strany rámu“ – odvod lze vyvrtat směrem dolů pod rám, ale pak může dojít k zatečení pod dveře. Je tento bod nutno dodržet?
• Zasklení – „trojitá zasklívací izolace skla (vyplněná spáry mezi sklem a křídlem)“ – prosíme o vysvětlení tohoto bodu. Ještě jsme se nesetkali u plastových dveří s tímto požadavkem, a neznáme nikoho, kdo by to dodával.
• Kování – „celoobvodové kování s mikroventilací“, „polohovatelné kliky“ tento požadavek se týká oken, které se zde nevyskytují. Což zpochybňuje všechny ostatní požadavky.
• Doložení výpočtů a certifikátů – „doložení certifikátu na zvukovou neprůzvučnost Rw 36 dB“ – předpokládáme, že tento požadavek se týká pouze zasklení
• Doložení výpočtů a certifikátů – „Doložení výpočtu pro nejvíce se opakující okno“ – tento požadavek se týká oken, které se zde nevyskytují, zase se jedná o zpochybnění všech ostatních požadavků. Navíc jsou zde dvoje dveře(tj.pozice P/01 a P/02), které jsou ty nejčastěji se opakující?
• Je tedy celá popsaná specifikace správná? V popisu jsou skutečnosti, které se týkají spíše oken a ne dveří, ke kterým tato příloha patří.

Vysvětlení zadavatele:
Pod označením Plastových výrobků ve výpisu prvků P-X je uveden obecný popis plastových výrobků , tzv. referenční výrobek. Pro konkrétní výrobek pod označením P-1 a P-2 jsou konkretizovány požadavky na tepelné a technické parametry výrobku.

S pozdravem
Martin Ondroušek
Odbor veřejných zakázek
Masarykova univerzita