Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení MU – 1PdF přístavba a nástavba ateliéru KVV – dodavatel stavby II
Odesílatel Martin Ondroušek
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 02.12.2021 22:02:32
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/234469/2021/1551644/RMU-19
ID ve SpSl 2276516
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Na základě žádosti dodavatele poskytujeme v souladu s § 98 zákona o zadávání veřejných zakázek níže uvedené vysvětlení zadávací dokumentace.

Znění žádosti:

1) Z výkazu výměr pro zemní práce vyplývá, že z vykopané zeminy se 50,4 m3 odveze na skládku a 56 m3 zůstane na stavbě na zásypy. Z prohlídky stavby vyplynulo, že není místo pro uskladnění 56 m3 výkopku. Zadavatel by měl zohlednit, jak bude dodavatel se zeminou nakládat. Všechna zemina z výkopu by se měla odvést a na zásyp zase přivést. Žádáme o úpravu VV tak, aby byl v souladu s podmínkami na staveništi.

2) V soklové části až do úrovně nadpraží oken 1. NP je navržena na fasádě armovací stěrka s pancířovou tkaninou. Kde ve VV se nachází položka pro tuto pancéřovou tkaninu?

3) V TZ je uvedeno: „Dodavatel doloží do cenové nabídky pro aplikaci kontaktních zateplovacích systémů s omítkou, které jsou specifikovány technickými parametry, osvědčení o odborné způsobilosti k provádění vnějších kontaktních tepelně izolačních systémů s omítkou (vydaného „certifikační autoritou například certifikát vydaný Technickým a zkušebním ústavem stavebním Praha, s. p. včetně výpisu ze seznamu Certifikace systémů řízení Osvědčování ETICS vedeného na webových stránkách Technického a zkušebního ústavu stavebního Praha, s. p. či jiný obdobný certifikát vydaný oficiální certifikační autoritou“.
Znamená to, že máme doložit příslušná osvědčení a certifikáty už v soutěži pro výběr dodavatele stavby? V zadávacích podmínkách není toto v požadavcích na technickou kvalifikaci uvedeno.

Vysvětlení zadavatele:

ad 1) Dodavatelé nacení manipulaci se zeminou podle výkazu výměr. Eventuální změny, pokud si to situace na staveništi vyžádá, budou posuzovány v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek.

ad 2) Dodavatelé tuto skutečnost zohlední ve své jednotkové ceně za montáž kontaktního zateplovacího systému tak, aby splnila veškeré požadavky projektové dokumentace.

ad 3) Osvědčení ETICS dodavatelé NEMUSÍ dokládat v rámci nabídky.