Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení MU – 1PdF přístavba a nástavba ateliéru KVV – dodavatel stavby II
Odesílatel Martin Ondroušek
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 08.12.2021 23:06:04
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/234469/2021/1551644/RMU-21
ID ve SpSl 2285008
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Na základě žádosti dodavatele provádíme v souladu s § 98 a § 99 zákona o zadávání veřejných zakázek níže uvedené vysvětlení a změnu zadávací dokumentace.

Znění žádosti:

1) Čl. III. 5) f) Při budování novostavby, zejména provádění podlahy vjezdu, není reálné umožnit vjezd do dvorní části.
Rovněž co se týká průjezdu do dvorní části – jeho výška neumožňuje průjezd valníku se stavební buňkou tak, jak je uvedeno v POV.

2) Čl. III. 5) e) Bude si zhotovitel zajišťovat dočasně elektro, nebo objednatel umožní odběr (měřený) ze stávající budovy? Totéž voda.
Pasport stávající budovy bude vyžadován tak, jak je uvedeno v dokumentu Metodika stavebního pasportu, tedy vyhotovení výkresové dokumentace stávající budovy? Běžná praxe je např. zhotovení fotodokumentace sousedících budov, místností.

Vysvětlení zadavatele:

ad 1) Zadavatel mění znění čl. III. 5) f) předlohy smlouvy takto: "Zhotovitel během realizace Díla v maximální možné míře a době umožní vjezd do dvorního areálu budov Poříčí 7 – Poříčí 9, především pak vozidlům HZS, vozidlům zásobování a vozidlům firmy zajišťující svoz odpadového hospodářství." Předloha smlouvy se zapracovanou změnou je v příloze této zprávy. Dále zadavatel uvádí, že v dokumentaci je pouze návrh POV, zhotovitel si navrhne zařízení staveniště dle svých možností a zyvklostí.

ad 2) Pokud je ve stávající budově jištění a příkon dostatečný a vyhovující pro potřebu stavby, potom zadavatel umožní napojení stavby na elektro i vodu. Podmínkou je samostatné měření odběru vody a elektřiny. Zadavatel nezná a nemůže znát technické požadavky budoucího zhotovitele. Konkrétně zadavatel tuto problematiku projedná s vybraným zhotovitelem a jeho plánem na zařízení staveniště.
Pasport před zahájením stavby bude proveden podrobnou fotodokumentací. Metodika pasportu se použije pro dokumentaci skutečného provedeného díla. Zhotovitel odevzdá spolu s dílem dokumentace skutečného provedení (tištěno + elektronicky v editovatelné formě) a dále stavební pasport a technologický pasport dle Metodik.

V důsledku uvedené změny zadávací dokumentace zadavatel prodlužuje lhůtu pro podávání nabídek do 7. 1. 2022 do 10:00 h.


Přílohy
- PdF_Pristavba atelieru KVV_Predloha smlouvy_upraveno.docx (162.79 KB)