Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení RECETOX – integrace a rekonstrukce objektu INBIT – správce stavby II
Odesílatel Martin Ondroušek
Organizace odesílatele Masarykova univerzita [IČO: 00216224]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 09.02.2022 11:47:43
Číslo jednací ve SpSl MU-ZAK/18294/2022/1611086/RMU-11
ID ve SpSl 2351881
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Na základě žádosti dodavatele poskytujeme v souladu s § 98 zákona o zadávání veřejných zakázek níže uvedené vysvětlení zadávací dokumentace.

Znění žádosti:

Příloha č. 1 – Obsah a rozsah Služeb,
C. Spolupráce při zadávacích řízeních na Stavbu a jednotlivé Dodávky
Příkazník poskytne vyjádření k odborným otázkám souvisejícím s poskytováním Služeb, které vyvstanou
a) při přípravě zadávacích podmínek na výběr Dodavatelů, zejména k nastavení smluv na Výstavbu včetně posouzení zvláštních podmínek a dalších dokumentů na veřejnou zakázku dle Žluté knihy FIDIC a hodnotících kritérií uvažovaných Příkazcem.

Znamená to, že příkazník v rámci spolupráce pouze provede kontrolu a poskytne vyjádření k veškerým dokumentům na veřejnou zakázku zadávanou dle smluvních podmínek FIDIC – Žlutá kniha?

Jaký je příkazcem očekávaný termín pro splnění činnosti dle bodu C. Spolupráce při zadávacích řízeních na Stavbu a jednotlivé Dodávky Přílohy č. 1 – Obsah a rozsah Služeb?

V zadávací dokumentaci dále není uveden konkrétní požadavek na četnost účasti jednotlivých členů týmu na stavbě v průběhu výstavby. Prosíme o upřesnění?

Vysvětlení zadavatele:

Ad první dotaz: Ano, je to tak. Zadávací podmínky připravuje zadavatel, příkazník provede jejich kontrolu a v rámci svého vyjádření navrhne jejich případné úpravy.

Ad druhý dotaz: Zadavatel očekává kontrolu zadávací dokumentace na stavbu příkazníkem bezprostředně po uzavření příkazní smlouvy vzešlé ze zakázky na správce stavby (pravděpodobně během první poloviny března tohoto roku). Kontrolu zadávacích dokumentací na přímé dodávky zadavatel očekává pravděpodobně během druhé poloviny roku 2022.

Ad třetí dotaz: Konkrétní četnost účasti členů realizačního týmu na stavbě není zadávacími podmínkami záměrně stanovena. Zadavatel ponechává na odborném úsudku příkazníka vycházejícím z aktuálního stavu a potřeb výstavby (viz čl. V. 3 příkazní smlouvy), v jakém rozsahu bude přítomnost jednotlivých členů realizačního týmu nutná z pohledu naplnění účelu a předmětu příkazní smlouvy.