Veřejná zakázka: GIF upgrade prozařovacího elektronového mikroskopu Titan Krios

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 4629
Systémové číslo: P17V00000249
Spisová značka: MU-ZAK/79454/2017/547169/CEITEC-CŘS
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2017-034957
Datum zahájení: 28.08.2017
Nabídku podat do: 27.09.2017 09:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: GIF upgrade prozařovacího elektronového mikroskopu Titan Krios
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je dodávka upgrade zobrazovacího filtru Gatan (dále jen "GIF"). Stávající GIF model 964 bude nahrazen modelem 967, jehož součástí je přímý detektor elektronů Gatan K2.

Dále je předmět veřejné zakázky vymezen obchodními podmínkami, které jsou nedílnou součástí zadávacích podmínek.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    GIF je periferní součástí prozařovacího elektronového mikroskopu Titan KriosTM (dále jen "mikroskop").

    Samotný mikroskop má několik technologických vlastností, z nichž některé jsou předmětem patentové ochrany, a které jej činí v porovnání s ostatními typy prozařovacích elektronových mikroskopů naprosto unikátním a v daném oboru tak není žádné alternativní, cenově srovnatelné, zařízení s relevantními parametry schopnými naplnit zadavatelovi vědecko-výzkumné potřeby dostupné. Tato skutečnost byla potvrzena několika znaleckými a expertními posudky vypracovanými předními odborníky na elektronovou mikroskopii. Z uvedených důvodů byl již samotný mikroskop včetně svých periferních součástí pořízen formou jednacího řízení bez uveřejnění pro naplnění důvodu uvedeného v § 23 odst. 4 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, neboť veřejná zakázka mohla být z technických důvodů splněna pouze určitým dodavatelem.

    Vzhledem k unikátnosti mikroskopu, složitosti technologií a softwarového řešení, které mikroskop využívá, jsou na periferní součásti kladeny konkrétní technické a softwarové nároky tak, aby byla zabezpečena plná kompatibilita (technická i softwarová slučitelnost) s mikroskopem. Z těchto důvodů, s ohledem na zadavatelovi vědecko-výzkumné potřeby a finanční možnosti, byl dodavatelem mikroskopu instalován do mikroskopu zobrazovací filtr vyráběný společností Gatan, Inc. (resp. spol. Gatan GmbH patřící do koncernu Gatan, dále jen "výrobce"). Na základě dostupných informací ve shodě s prohlášením výrobce a vyjádřením předního odborníka v oblasti elektronové mikroskopie, prof. Dr. Juergena Plitzka, dospěl zadavatel k přesvědčení, že v případě zamýšleného upgrade GIF je pak tento upgrade z důvodu zachování plné kompatibility jak s GIF a jeho software, tak se samotným mikroskopem, realizovatelný pouze prostřednictvím komponent, v tomto konkrétním případě s ohledem na zadavatelovi vědecko-výzkumné potřeby přímým detektorem elektronů Gatan K2, a softwarového řešení výrobce samotného GIF (upgrade GIF současně vyžaduje zásah do stávajícího software GIF i mikroskopu, zadavatel není ani v jednom z případů držitelem práv do těchto softwarů jakkoliv zasahovat).

    Alternativa k poptávanému plnění neexistuje.

    Výhradním zástupcem výrobce pro Českou republiku je společnost Oxford Instruments Nanotechnology Tools Limited, sídlem Tubney Woods, Abingdon, OX13 5QX, Velká Británie (dále jen "dodavatel").

    S ohledem na výše uvedené je dodavatel jediným, kdo dokáže z technických důvodů ve spojení s ochranou výhradních práv předmět veřejné zakázky splnit. Zadavatel touto výzvou k jednání oznamuje dodavateli svůj úmysl zadat nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky v jednacím řízení bez uveřejnění v souladu s § 63 odst. 3 písm. b) a c) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, jelikož nelze využít jiného postupu a zadavatel nestanovil zadávací podmínky veřejné zakázky s cílem vyloučit hospodářskou soutěž.
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: neuvedena

Zadavatel

  • Úřední název: Masarykova univerzita
  • IČO: 00216224
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 9
    601 77 Brno
  • Název oddělení: Středoevropský technologický institut
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60052494

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.muni.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky