Veřejná zakázka: Zajištění pozáručního servisu pro elektronové mikroskopy, vč. jejich příslušenství, ve vlastnictví CEITEC MU

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 4745
Systémové číslo: P17V00000362
Spisová značka: MU-ZAK/126766/2017/595580/CEITEC-CŘS
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2017-035570
Datum zahájení: 02.11.2017
Nabídku podat do: 10.11.2017 15:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Zajištění pozáručního servisu pro elektronové mikroskopy, vč. jejich příslušenství, ve vlastnictví CEITEC MU
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je zajištění kompletního odborného pozáručního servisu u prozařovacího elektronového mikroskopu 300 kV FEI Titan Krios a vitrifikačního robota FEI Vitribot Mark IV, dodávek náhradních dílů pro prozařovací elektronový mikroskop 200 kV FEI Tecnai G2 TF 20 a mikroskop FEI Versa 3D, které byly pořízeny pro laboratoř Kryo-elektronové mikroskopie a tomografie na základě kupní smlouvy ze dne 8. 10. 2012 tak, aby i nadále mohly spolehlivě plnit svůj účel.
Dále je předmět veřejné zakázky vymezen obchodními podmínkami, které jsou nedílnou součástí přílohy tohoto dokumentu. V podrobnostech viz adresa veřejné zakázky.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Plnohodnotný odborný servis elektronových mikroskopů firmy Thermo Fisher Scintific (dříve FEI) může být prováděn pouze s použitím originálních náhradních dílů, jejichž výhradním a jediným dodavatelem je FEI Europe B.V. Sales & Service Division. Použití neoriginálních náhradních dílů může vést k omezení funkčnosti přístroje, výraznému snížení kvality měřených dat nebo k trvalému a nevratnému poškození přístroje. Vzhledem k tomu, že pořizovací cena uvedených elektronových mikroskopů přesahuje 150.000.000,- Kč, znamenalo by nevratné poškození přístrojů pro Středoevropský technologický institut (CEITEC) ukončení jejich provozu bez možnosti náhrady zařízeními na stejné technologické úrovni. Servis elektronových mikroskopů společnosti Thermo Fisher Scientific (dříve FEI) je na území České Republiky prováděn výhradně divizí společnosti Thermo Fisher Scientific FEI Europe B.V. Sales & Service Division.
    S ohledem na výše uvedené je společnost FEI Europe B.V. Sales & Service Division jedinou společností, která dokáže z technických důvodů a z důvodu ochrany výhradních práv předmět veřejné zakázky splnit. Zadavatel touto výzvou k jednání oznamuje dodavateli svůj úmysl zadat nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky v jednacím řízení bez uveřejnění v souladu s § 63 odst. 3 písm. b) a c) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, (dále jen „ZZVZ“), jelikož nelze využít jiného postupu a zadavatel nestanovil zadávací podmínky veřejné zakázky s cílem vyloučit hospodářskou soutěž.
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: neuvedena

Zadavatel

  • Úřední název: Masarykova univerzita
  • IČO: 00216224
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 9
    601 77 Brno
  • Název oddělení: Středoevropský technologický institut
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60052494

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.muni.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky