Veřejná zakázka: Upgrade univerzálního Mo/Cu Kalpha difraktometru Rigaku HighFlux HomeLab o nový detektor a kappa goniometr

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 5632
Systémové číslo: P20V00000030
Spisová značka: MU-ZAK/26083/2020/1103002/CEITEC-CŘS
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2020-010373
Datum zahájení: 21.02.2020
Nabídku podat do: 10.03.2020 00:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Upgrade univerzálního Mo/Cu Kalpha difraktometru Rigaku HighFlux HomeLab o nový detektor a kappa goniometr
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je upgrade difraktometru Rigaku HighFlux HomeLab™ s duálním generátorem Mo/Cu Kalpha RTG záření Rigaku MicroMax 007 HF DW ve dvou funkčních submodulech:

1. náhrada stávajícího neopravitelného detektoru Saturn 724 HG používajícího CCD chipy Kodak za HPAD (zkratka z anglického Hybrid Pixel Array Detectors, pole hybridních pixelových detektorů) detektor schopný detekovat přímo (tj. např. bez mezikonverze RTG fotonů na na fotony viditelného světla) Cu i Mo Kalpha RTG fotony generované stávajícím generátorem RTG záření Rigaku MicroMax 007 HF DW

2. upgrade goniometru difraktometru Rigaku HighFlux HomeLab ze stávající geometrie „partial-chi“ na geometrii kappa

Součástí upgrade difraktometru Rigaku HighFlux HomeLab™ je i dodávka SW schopného řídit jak duální generátor Mo/Cu Kalpha RTG záření Rigaku MicroMax 007 HF DW, tak oba nově dodané submoduly (tj. detektor RTG záření + čtyřkruhový goniometr)
Dále je předmět veřejné zakázky vymezen obchodními podmínkami, které jsou nedílnou součástí přílohy tohoto dokumentu. V podrobnostech viz adresa veřejné zakázky.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Difraktometr Rigaku HighFlux HomeLab™ s duálním generátorem Mo/Cu Kalpha RTG záření Rigaku MicroMax 007 HF DW (dále také jen „HighFlux HomeLab“), pro který jsou výše uvedené upgrady pořizovány, je produkt společnosti Rigaku Innovative Technologies Europe s.r.o., se sídlem Novodvorská 994/138, 142 00 Praha 4 (dále také jen "dodavatel" nebo „Rigaku“). Highflux HomeLab má několik technologických vlastností, které jsou předmětem patentové ochrany, a které jej činí v porovnání s ostatními typy difraktometrů naprosto unikátní a v daném oboru tak není žádné alternativní zařízení s relevantními parametry dostupné, a pořízení nového přístroje je oproti uprgadu stávajícího nehospodárné a neefektivní.

    Nyní před zadavatelem vyvstaly nové vědecké cíle, které vyžadují provedení výše uvedených upgradů difraktometru. Na základě dostupných informací zadavatel dospěl k přesvědčení, že pro realizaci zamýšleného upgradu je možné použít pouze komponenty a software určené výhradně pro HighFlux HomeLab, poskytované pouze dodavatelem samotného difraktometru a na území České republiky tímto dodavatelem jako výhradním zástupcem pro Českou republiku také distribuované, neboť pouze komponenty a software, a jejich vzájemná kompatibilita stejně jako kompatibilita s difraktometrem jako celkem, poskytované dodavatelem garantují bezchybnou funkčnost a plný výkon HighFlux HomeLab. Alternativy k poptávaným komponentám i software na trhu navíc neexistují. Software, který bude do mikroskopu instalován nebo do kterého bude v průběhu instalace upgrade zasahováno, je autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon). Zadavatel však nedisponuje potřebnými oprávněními (tedy právy zasahovat a měnit tento systém, které by mohl poskytnout třetí osobě), a tudíž jedinou osobou, která je z hlediska ochrany výhradních práv oprávněna tyto upgrade provést, je dodavatel tohoto software, tedy Rigaku.

    S ohledem na výše uvedené je dodavatel jediným, kdo dokáže z technických důvodů ve spojení s ochranou výhradních práv předmět veřejné zakázky splnit. Zadavatel touto výzvou k jednání oznamuje dodavateli svůj úmysl zadat nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky v jednacím řízení bez uveřejnění v souladu s § 63 odst. 3 písm. b) a c) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, (dále jen "ZZVZ"), jelikož nelze využít jiného postupu a zadavatel nestanovil zadávací podmínky veřejné zakázky s cílem vyloučit hospodářskou soutěž.
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 5 985 000 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Masarykova univerzita
  • IČO: 00216224
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 9
    601 77 Brno
  • Název oddělení: Středoevropský technologický institut
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60052494

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.muni.cz)

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky