Veřejná zakázka: EXC2115 Automatizovaná analytická linka biologických vzorků Laboratoře Analýzy Biomarkerů s technologií Orbitrap

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 6174
Systémové číslo: P21V00000226
Spisová značka: MU-ZAK/179222/2021/1494739/PřF
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2022-006473
Datum zahájení: 07.09.2021
Nabídku podat do: 19.11.2021 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: EXC2115 Automatizovaná analytická linka biologických vzorků Laboratoře Analýzy Biomarkerů s technologií Orbitrap
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Automatizovaná analytická linka biologických vzorků Laboratoře Analýzy Biomarkerů s technologií Orbitrap

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    1. Zadavatel sděluje, že poptávané plnění veřejné zakázky má unikátní charakter, v důsledku čehož může být poptávané plnění dodáno toliko jedním dodavatelem; na trhu neexistuje volná soutěž o předmět veřejné zakázky, a proto je nutno předmět veřejné zakázky poptat v jednacím řízení bez uveřejnění na základě ust. § 63 odst. 3 písm. b) zákona .
    2. Zadavatel pro plnění svých cílů projektu H2020 TEAMING Phase II CETOCOEN Excellence potřebuje nasadit do provozu Automatizovanou analytickou linku biologických vzorků umožňující přesnou jejich úpravu a cílenou analýzu i necílený screening exogenních i endogenních molekul potřebné pro sledování expozice člověka a prostředí antropogenním látkám a zároveň biologické odezvy předmětné expozice.
    3. Materiálně se jedná o vysoce komplexní sestavu vysokorozlišovacích hmotnostních spektrometrů v kombinaci s plynovou a kapalinovou chromatografií s náročnou implementací. Automatizovaná analytická linka je založena na základě hmotnostních spektrometrů (v kombinaci s kapalinovou a plynovou chromatografií) s patentovanou technologii Orbitrap – Technologie Orbitrap umožňuje hmotnostní rozlišení zaručující minimalizaci možných interferencí a správnou identifikaci látek na základě přesné hmoty isotopových poměrů a umožňuje měření formou tzv. "orbitální iontové pasti". Jedná se o patentovanou technologii, držitelem patentu je společnost Thermo Fisher Scientific, Inc., sídlem Waltham, Massachusetts, USA.
    4. Jádro automatizované analytické linky tvořené hmotnostními spektrometry s technologií Orbitrap je spjato s dalšími přístroji – kapalinovými a plynovými chromatografy a hmostnostními detektory (periferiemi – přístroje typu LC/GC a Q (kvadrupol) MS). Přístroje jádra s přístroji periferie tvoří z hlediska metodologických potřeb (míněno ve smyslu jistoty zjištění naměřených hodnot) výzkumných cílů projektu H2020 TEAMING Phase II CETOCOEN Excellence a softwarového (míněno vzájemné sdílená dat mezi jednotlivými přístroji komplexu a aplikační rozhraní) nedělitelný komplex, pro jehož plnou funkčnost je třeba pokročilé implementace tak, aby komplex fungoval bezchybně jako celek a poskytoval relevantní výstupy. Pro zajištění plně funkční kompatibility hmotnostních spektrometrů s technologií Orbitrap a ostatních hmotnostních spektrometrů tvořících Automatizovanou analytickou linku (tj. jádra a periferií) je nutno požadovat komplex přístrojů od výrobce – společnosti Thermo Fisher Scientific, Inc., sídlem Waltham, Massachusetts, USA.
    5. V posledku jsou nezbytnou součástí komplexu automatizované analytické linky robotické systémy pro automatizovanou přípravu a zpracování biologických vzorků tak, aby bylo možné pracovat s minimálními objemy biologických matric (včetně suché krevní skvrny) při zajištění maximální kvality a reprodukovatelnosti výsledků. Pro správnou funkčnost, kompatibilitu a modularitu nasazení robotických systémů do Automatizoavné analytické linky je třeba užít robotické systémy od společnosti Thermo Fisher Scientific, Inc., sídlem Waltham, Massachusetts, USA.
    6. Jediným výrobcem oprávněným dodavatelem pro Českou republiku v rámci jednacího řízení bez uveřejnění předmětné veřejné zakázky poptávaného plnění je společnost Pragolab s.r.o., sídlem: Nad Krocínkou 55/285, 190 00 Praha 9 – Prosek, Česká republika, IČO 48029289.
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: neuvedena

Místo plnění

  • Brno-město

Zadavatel

  • Úřední název: Masarykova univerzita
  • IČO: 00216224
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 9
    601 77 Brno
  • Název oddělení: Přírodovědecká fakulta
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60052494

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.muni.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky