Veřejná zakázka: Dodávky kitů pro analýzu fosforylace receptorových tyrozin kináz a analýzu fosforylace MAP kináz na principu proteinových arrays

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 4196
Systémové číslo: P16V00000137
Spisová značka: MU-ZAK/46045/2016/365019/LF
Dle zákona: č. 137/2006 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: 637944
Na základě předběžného oznámení:
Dodávky kitů pro analýzu fosforylace receptorových tyrozin kináz a analýzu fosforylace MAP kináz na principu proteinových arrays
Počátek běhu lhůt: 14.06.2016
Nabídku podat do: 16.06.2016 11:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Dodávky kitů pro analýzu fosforylace receptorových tyrozin kináz a analýzu fosforylace MAP kináz na principu proteinových arrays
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky
  • Zakázka na rámcovou dohodu.

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je je stanovení podmínek pro zajištění dodávek kitů pro analýzu fosforylace receptorových tyrozin kináz a analýzu fosforylace MAP kináz na principu proteinových arrays (dále také „zboží“) pro Kliniku dětské onkologie Lékařské fakulty Masarykovy univerzity prodávajícím kupujícímu včetně dopravy zboží do místa plnění. Zbožím se pro účely této smlouvy rozumí:
a) kity pro analýzu fosforylace receptorových tyrozin kináz na principu proteinových arrays - Proteome Profiler Human Phospho-RTK Array Kit (výrobní číslo ARY001B)
b) kity pro analýzu fosforylace MAP kináz na principu proteinových arrays - Proteome Profiler Human Phospho-MAPK Array Kit (výrobní číslo ARY002B)
od výrobce R&D Systems, Inc. (Minneapolis, 614 McKinley Place NE, Minneapolis, MN 55413 USA.
Výsledkem zadávacího řízení je uzavření rámcové smlouvy mezi zadavatelem a vítězným uchazečem. Rámcová smlouva byla uzavřena s jediným uchazečem a jsou v ní budou dle ustanovení § 92 odst. 1 písm. a) zákona konkrétně vymezeny veškeré podmínky plnění.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Předmětem veřejné zakázky je zajištění dodávek kitů pro analýzu fosforylace receptorových tyrozin kináz a analýzu fosforylace MAP kináz na principu proteinových arrays.
    V rámci předchozího pilotního výzkumu bylo zjištěno, že pro potřeby zadavatele a při technologických možnostech zadavatele je potřeby a cíl projektu možné naplnit pouze při použití kitů Proteome Profiler Human Phospho-RTK Array Kit (ARY001B) a Proteome Profiler Human Phospho-MAPK Array Kit (ARY002B) od výrobce R&D Systems, Inc. (Minneapolis, USA).
    V rámci předchozího pilotního výzkumu byly testovány podobné kity od výrobce Ray Biotech(AAH-PRTK-1-2/4/8), ale neposkytovaly validní výsledky. Dále podobný systém poskytuje také výrobce Cell Signalling Technology (PathScan #7982 a #7323), ale s nižším počtem detekovaných proteinů a s nevhodným provedením – array je umístěna na sklíčku a je nutné analyzovat 8 vzorků současně, což je nevyhovující pro potřeby výzkumu zadavatele vzhledem k menšímu množství zpracovávaných vzorků. Další dostupné arrays místo chemiluminiscenční detekce využívají detekci fluorescenční, pro kterou není zadavatel přístrojově vybaven.
    S kity Proteome Profiler od výrobce R&D Systems mají dotčení pracovníci projektu pozitivní zkušenosti. Data získaná s použitím těchto arrays byla již publikována v odborných časopisech (Skoda et al. 2014, Melicharkova et al. 2015).
    Na základě výše popsaných dostupných informací a při zohlednění potřeby zachování konzistentnosti výsledků započatého výzkumu, možnosti komparace získaných výsledků a možnosti stanovení adekvátních závěrů dospěl zadavatel k závěru, že pouze s použitím kitů Proteome Profiler Human Phospho-RTK Array Kit (ARY001B) a Proteome Profiler Human Phospho-MAPK Array Kit (ARY002B) od výrobce R&D Systems, Inc. (Minneapolis, USA) je schopen naplnit objektivní potřeby projektu.
    Dle zjištění zadavatele distribuuje výrobce R&D Systems, Inc. (Minneapolis, 614 McKinley Place NE, Minneapolis, MN 55413 USA) požadované kity do Evropy prostřednictvím dceřiné společnosti Bio-Techne Ltd., 19 Barton Lane, Abingdon Science Park, Abingdon, OX14 3NB, United Kingdom, identifikační číslo společnosti 02490104. Pro Českou republiku má pro výrobky od výrobce R&D Systems, Inc. výhradní zastoupení (výhradní právo distribuce) firma Biomedica ČS, s.r.o., Sokolovská 100/94, Meteor B, 186 00 Praha 8 – Karlín, Czech Republic IČ: 46342907.
    Jak je popsáno výše, může být veřejná zakázka splněna z technických důvodů ve spojení s ochranou výhradních práv ve smyslu ustanovení § 23 odst. 4 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění (dále jen „zákon“) pouze určitým dodavatelem, a to společností Biomedica ČS, s.r.o., Sokolovská 100/94, Meteor B, 186 00 Praha 8 – Karlín, Czech Republic IČ: 46342907.
    Dle uvedeného odůvodnění bude zadavatel v souladu s ustanovením § 23 odst. 4 písm. a) zákona zadávat tuto veřejnou zakázku v jednacím řízení bez uveřejnění v souladu s ustanovením § 21 odst. 1 písm. d) a § 34 zákona a zadávací řízení bude vedeno pouze s tímto zájemcem.
    Výsledkem výběrového řízení bude uzavření rámcové smlouvy mezi zadavatelem a vítězným uchazečem. Rámcová smlouva bude uzavřena s jediným uchazečem s tím, že na základě jednání v ní budou dle ustanovení § 92 odst. 1 písm. a) zákona konkrétně vymezeny veškeré podmínky plnění.
    Stavební práce/dodávky/služby mohou být poskytovány pouze konkrétním dodavatelem z důvodu, které jsou technické.
    Stavební práce/dodávky/služby mohou být poskytovány pouze konkrétním dodavatelem z důvodu, které jsou spojené s ochranou výhradních práv.
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 480 000 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Masarykova univerzita
  • IČO: 00216224
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 9
    601 77 Brno
  • Název oddělení: Lékařská fakulta
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60052494

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
a) v listinné podobě:
• na podatelnu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, Kamenice 753/5, 625 00 Brno (kontaktní adresa), prostřednictvím osoby, která provádí přepravu zásilek (kurýrní služba), nebo prostřednictvím držitele poštovní licence podle zvláštního právního předpisu, nebo
• osobním podáním, po předchozí telefonické dohodě s kontaktní osobou zadavatele, kterou je Ing. Marek Buriška, na adrese: Referát veřejných zakázek, Univerzitní kampus Bohunice, pavilon A17, místnost 313, Kamenice 753/5, 625 00 Brno, tel. 549 49 3265
b) v elektronické podobě:
• elektronicky prostřednictvím elektronického nástroje E ZAK na https://zakazky.muni.cz/

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky

Oznámení o zadání zakázek na základě rámcové dohody