Veřejná zakázka: EXC2316 Dodávka boxů s řízenou teplotou a hmotnostního spektrometru do automatizované analytické linky biologických vzorků

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 6867
Systémové číslo: P23V00000202
Spisová značka: MU-ZAK/188639/2023/2102711/PřF
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2023-035699
Datum zahájení: 26.07.2023
Nabídku podat do: 02.08.2023 12:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: EXC2316 Dodávka boxů s řízenou teplotou a hmotnostního spektrometru do automatizované analytické linky biologických vzorků
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je dodávka boxů s řízenou teplotou a hmotnostního spektrometru do stávající automatizované analytické linky biologických vzorků.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Předmětem veřejné zakázky je pořízení jednoho hmotnostního spektrometru Orbitrap Exploris GC 240 a dvou boxů s řízenou teplotou do stávající automatizované analytické linky biologických vzorků. V případě hmotnostního spektrometru jde o nahrazení jednoho z páteřních přístrojů stávající linky z důvodu havárie původního zařízení z roku 2015, které je nyní neopravitelně poškozeno, boxy s řízenou teplotou jsou přídavné zařízení zajišťující stabilitu citlivých vzorků během analýzy.
    Automatizovaná analytická linka je založená na hmotnostních spektrometrech (v kombinaci s kapalinovou a plynovou chromatografií) s patentovanou technologii Orbitrap, která umožňuje přesnou cílenou analýzu i necílený screening exogenních i endogenních molekul. Toto je potřebné pro současné sledování expozice člověka a prostředí antropogenním látkám a biologické odezvy předmětné expozice. Patentovaná technologie „orbitální iontové pasti“ umožňuje vysoké hmotnostní rozlišení zaručující minimalizaci možných interferencí a správnou identifikaci látek na základě přesné hmoty, proto byla zvolena za základ analytické linky budované postupně v uplynulých letech.
    Přístroje jádra s přístroji periferie tvoří z hlediska metodologických potřeb nedělitelný komplex, pro jehož plnou funkčnost je třeba, aby komplex fungoval bezchybně jako celek a poskytoval relevantní výstupy. Pro zajištění plně funkční kompatibility hmotnostních spektrometrů je proto nutno požadovat komplex přístrojů výrobce zařízení tvořící stávající analytickou linku. Proto je také nezbytné stávající nefunkční GC Orbitrap nahradit zařízením stejného typu. Podobně i boxy s řízenou teplotou musí být s tímto zařízením kompatibilní. Zadavatel tedy z technických důvodů nemůže poptávat jiné než právě požadované plnění, protože držitelem patentu a jediným výrobcem je společnost Thermo Fisher Scientific, Inc., sídlem Waltham, Massachusetts, USA. Jediným oprávněným dodavatelem pro Českou republiku je společnost Pragolab s.r.o., sídlem: Nad Krocínkou 55/285, 190 00 Praha 9 – Prosek, Česká republika, IČO 48029289.
    Zadavatel závěrem konstatuje, že předmět veřejné zakázky má unikátní charakter a neexistuje přiměřená alternativa nebo náhrada zadavatelem poptávaného plnění. V důsledku toho může být veřejná zakázka splněna toliko jedním dodavatelem; na trhu neexistuje volná soutěž o předmět veřejné zakázky, a proto je nutno předmět veřejné zakázky poptat v jednacím řízení bez uveřejnění podle ust. § 63 odst. 3 písm. b) zákona o zadávání veřejných zakázek.
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 5 609 000 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Brno-město

Zadavatel

  • Úřední název: Masarykova univerzita
  • IČO: 00216224
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 9
    601 77 Brno
  • Název oddělení: Přírodovědecká fakulta
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60052494

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.muni.cz)

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky